Lezingen/workshops

Voor najaar/winter 2019 staan weer een aantal interessante lezingen/workshops gepland bij Matrice.
Iedereen die geïnteresseerd is, is welkom; de toegang is gratis, en wij zorgen voor koffie en thee.
Bij alle lezingen is er natuurlijk volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

    Kom je ook luisteren en kijken?

Manu Keirse
Hoe ga je om met rouw en verdriet;
zondag 29 september 2019
14.00 tot 16.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur)

Iedereen krijgt er een keer mee te maken: iemand van wie je houdt, valt weg. Plotseling, na een ziekte, een ongeluk, zelfdoding. En daar zit je dan. Hoe kan je verder leven? Hoe kom je op een goede manier door de periode van rouw heen? En waar heb je behoefte aan, hoe kunnen de mensen om je heen je steunen?

Rouwspecialist Manu Keirse vertelt over het proces van rouw en verdriet, van verwarring, maar ook over het leven met verlies. In de lezing is herkenbaarheid het sleutelwoord: rouw is voor iedereen anders, maar toch kan iedereen zichzelf herkennen in het verhaal van Manu.
Zijn overtuiging is dat je verdriet nooit echt kunt verwerken, maar dat je wel kunt leren ermee te leven. Een lezing voor alle mensen die hiermee te maken hebben. Ook als de uitvaart niet door Matrice verzorgd is, bent u welkom.

Aanmelden

Dan neem je toch gewoon een hond?
Theatergezelschap De kunst van het Rouwen;
donderdag 17 oktober 2019, 20.30 uur
in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen

In samenwerking met de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen organiseert Matrice de voorstelling ‘Dan neem je toch gewoon een hond”. Een intieme voorstelling over rouw en alles wat daarmee samenhangt.

Twee actrices vertellen wat ze allemaal tegenkomen in het proces van rouwen. Zij verloren beiden hun geliefde en het voelt alsof ze zich nu door een onherbergzaam landschap moeten worstelen. De omgeving doet z’n uiterste best: die luistert, troost en zoekt oplossingen. Voor de dood die zo plotseling kan opdoemen, voor het verdriet dat je niet kàn oplossen. Maar het is ook de omgeving die dan machteloos, maar hoopvol zegt: 'ach, dan neem je toch gewoon een hond?'...

U kunt kaartjes bestellen via de website van de Stadsgehoorzaal: https://stadsgehoorzaal.nl/voorstelling/dan-neem-je-toch-gewoon-een-hond

Contact opnemen

Direct bellen

[recaptcha]