Lezingen/workshops

Voor najaar/winter 2019 staan weer een aantal interessante lezingen/workshops gepland bij Matrice.
Alle lezingen worden gehouden op zondagmiddag, van 14.00 uur tot plm. 16.00 uur. Iedereen die geïnteresseerd is, is welkom; de toegang is gratis, en wij zorgen voor koffie en thee.
Bij alle lezingen is er natuurlijk volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

    Kom je ook luisteren?

Hans de Borst
Als je dochter omkomt bij een ramp;
datum van deze lezing volgt

Hoe leef je verder als je dochter omkomt bij een ramp?
Het overkwam Hans de Borst die zijn enig kind – dochter Elsemiek van 17 jaar – verloor bij de MH17 ramp. Zijn leven veranderde ingrijpend.
Hij zegt er zelf over: ‘Ik weet niet of ik het over dóórleven of óverleven moet hebben. Wat biedt het leven mij nog? Ik merk nog steeds, ook 5 jaar na dato, dat boosheid en verbazing nog steeds het diepe verdriet in de weg staan’.

Aanmelden

   

Sjan Meurer
Nadenken over je eigen uitvaart;
datum van deze lezing volgt

U heeft er misschien weleens over nagedacht: ”Hoe gaat míjn uitvaart eruit zien?” Later, ver weg….
Het hoeft geen ‘zwaar’ onderwerp te zijn. Op deze middag gaat Sjan Meurer, uitvaartbegeleidster bij Matrice, op een ontspannen en interactieve manier met u in gesprek over uw uitvaart, de sfeer die u zoekt, en de mogelijkheden die er zijn.

Aanmelden

Manu Keirse
Hoe ga je om met rouw en verdriet;
zondag 6 oktober 2019

Iedereen krijgt er een keer mee te maken: iemand van wie je houdt, valt weg. Plotseling, na een ziekte, een ongeluk, zelfdoding. En daar zit je dan. Hoe kan je verder leven? Hoe kom je op een goede manier door de periode van rouw heen? En waar heb je behoefte aan, hoe kunnen de mensen om je heen je steunen?

Rouwspecialist Manu Keirse vertelt over het proces van rouw en verdriet, van verwarring, maar ook over het leven met verlies. In de lezing is herkenbaarheid het sleutelwoord: rouw is voor iedereen anders, maar toch kan iedereen zichzelf herkennen in het verhaal van Manu.
Zijn overtuiging is dat je verdriet nooit echt kunt verwerken, maar dat je wel kunt leren ermee te leven. Een lezing voor alle mensen die hiermee te maken hebben. Ook als de uitvaart niet door Matrice verzorgd is, bent u welkom.

Aanmelden

Contact opnemen

Direct bellen