Begrafenis organiseren Schiedam

Een begrafenis organiseren in Schiedam is altijd een lastige klus. Er moet veel geregeld worden, maar bij alle betrokkenen spelen er natuurlijk veel emoties. U gunt de overledene een waardig afscheid, maar u twijfelt over hoe dit het beste aangepakt kan worden. Dit is vaak helemaal het geval als het overlijden onverwachts kwam. Ondanks deze moeilijkheden is het toch altijd mogelijk om een begrafenis te organiseren in Schiedam waar iedereen met een goed gevoel op kan terugkijken. Een mooie begrafenis organiseren in Schiedam is een uitdaging, maar er zijn absoluut ook veel mogelijkheden. Er zijn veel dingen om over na te denken wat betreft de organisatie. Wilt u veel zelf doen of vindt u het fijn als wij u zo veel mogelijk werk uit handen nemen? Wilt u dat de begrafenis een sobere, eenvoudige uitstraling heeft, of moet alles luxe aangekleed zijn. Hoeveel mensen denkt u uit te nodigen en wie moet er een rol krijgen? Ook de keuze voor de kist, het vervoer, dragers voor de kist en het vastleggen van de dag door bijvoorbeeld een fotograaf zijn factoren waaraan gedacht moet worden bij het organiseren van een begrafenis in Schiedam. Samen met u gaan we op zoek naar een uitvaart die bij de overledene past. Ongeacht wat uw budget is, zetten we kwaliteit neer, en zorgen we ervoor dat iedereen afscheid kan nemen zoals hij of zij dat wenst.

“Gelukkig hangt het niet van de prijs af of een uitvaart goed is of niet. Of je nu een groot of een klein budget hebt, je kunt altijd een uitvaart organiseren waar je goed op terugkijkt.”

Elsenoor Meijer, uitvaartbegeleidster

Uitvaartverzekeringen

Ongeacht de uitvaartpolis kunt u altijd terecht bij Matrice. Wij zijn niet gebonden aan enige verzekeringsmaatschappij. Wel is het belangrijk om aan de uitvaartverzekeraar te vragen welke kosten voor de uitvaart in Vlaardingen wel of niet gedekt worden. Zeker in het geval van een naturapolis is dit van belang.

Uitgebreide uitvaart

Een voorbeeld van een uitvaart waar de familie graag veel tijd reserveerde om uitgebreid afscheid te kunnen nemen met alle bekenden is die van een mevrouw die plotseling overleed, nog geen 60 jaar oud. Haar kinderen, kleinkinderen en overige familie besloten om zowel rouwkaarten te versturen als een rouwadvertentie te plaatsen. Ze werd overgebracht naar Matrice en het gezin kwam hier twee keer op bezoek, waarvan eenmaal met een groep vrienden. Ze reserveerden de aula en koffiekamer royaal voor de dag van de uitvaart, zodat ze alle tijd konden nemen die ze nodig hadden voor het afscheid. Omdat er veel mensen langskwamen en ze graag gastvrij wilden zijn naar hen toe, begrepen ze dat de kosten voor de consumpties aan de hoge kant zouden zijn.

Eenvoudige uitvaart

Iedere uitvaart is 'maatwerk' en daarom zijn er oneindig veel verschillen. Zo kan een kleine uitvaart zowel eenvoudig als luxe zijn, en dat geldt ook andersom. Een voorbeeld; een grootvader overleed in een verpleeghuis in Schiedam. De familie liet hem overbrengen naar het pand van Matrice. De familie was zo klein dat er geen rouwkaarten werden verstuurd en ze wilden graag koffie en gebak, omdat hij dit altijd zo lekker vond. In de rouwkamer van ons pand hebben ze bij zijn populierenhouten kist met een bloemstuk vol kleur koffie en gebak genuttigd, omdat hij hier altijd zo van hield. Vervolgens hebben ze hem begeleid naar het crematorium waar ze bij de deur afscheid van hen namen.
Contact opnemen

Direct bellen