Budget uitvaart Rotterdam

Het verliezen van een familielid of andere geliefde is natuurlijk altijd zwaar, en de tijd die erop volgt is lastig voor iedereen. Als de uitvaart een grote financiële last is, worden de problemen echter nog veel groter. Natuurlijk gunt u de overledene een mooi afscheid, maar als u hierdoor zelf in de problemen komt, is een grootse uitvaart echter niet wenselijk. Een budget uitvaart Rotterdam kan dan uitkomst bieden. Bij Matrice weten we dat een mooie uitvaart niet de hoofdprijs hoeft te kosten. Op ieder budget is er wel een uitvaart te organiseren waar alle betrokkenen goed op terugkijken. Veel mensen schrikken misschien terug bij het horen van de term budget uitvaart Rotterdam, maar bij Matrice is dat helemaal nergens voor nodig. Zelfs bij een budget uitvaart Rotterdam is er veel mogelijk. Wilt u een eenvoudige en sobere bijeenkomst, of juist een warmere, rijk aangeklede ceremonie? U kunt bijvoorbeeld de kosten van de uitvaart al sterk drukken door zelf veel zaken te regelen. Onze uitvaartbegeleider zal dan vooral zorgen voor een checklist en de administratieve werkzaamheden. Ook in de keuze voor een kist, het vervoer en dragers valt er te besparen, en daar adviseren we u graag bij. Samen met u gaan we op zoek naar een uitvaart die bij de overledene past. Ongeacht wat uw budget is, zetten we kwaliteit neer, en zorgen we ervoor dat iedereen afscheid kan nemen zoals hij of zij dat wenst.

“Gelukkig hangt het niet van de prijs af of een uitvaart goed is of niet. Of je nu een groot of een klein budget hebt, je kunt altijd een uitvaart organiseren waar je goed op terugkijkt.”

Elsenoor Meijer, uitvaartbegeleidster

Eenvoudige uitvaart

Iedere uitvaart is 'maatwerk' en daarom zijn er oneindig veel verschillen. Zo kan een kleine uitvaart zowel eenvoudig als luxe zijn, en dat geldt ook andersom. Een voorbeeld; een grootvader overleed in een verpleeghuis in Schiedam. De familie liet hem overbrengen naar het pand van Matrice. De familie was zo klein dat er geen rouwkaarten werden verstuurd en ze wilden graag koffie en gebak, omdat hij dit altijd zo lekker vond. In de rouwkamer van ons pand hebben ze bij zijn populierenhouten kist met een bloemstuk vol kleur koffie en gebak genuttigd, omdat hij hier altijd zo van hield. Vervolgens hebben ze hem begeleid naar het crematorium waar ze bij de deur afscheid van hen namen.

Uitgebreide uitvaart

Een voorbeeld van een uitvaart waar de familie graag veel tijd reserveerde om uitgebreid afscheid te kunnen nemen met alle bekenden is die van een mevrouw die plotseling overleed, nog geen 60 jaar oud. Haar kinderen, kleinkinderen en overige familie besloten om zowel rouwkaarten te versturen als een rouwadvertentie te plaatsen. Ze werd overgebracht naar Matrice en het gezin kwam hier twee keer op bezoek, waarvan eenmaal met een groep vrienden. Ze reserveerden de aula en koffiekamer royaal voor de dag van de uitvaart, zodat ze alle tijd konden nemen die ze nodig hadden voor het afscheid. Omdat er veel mensen langskwamen en ze graag gastvrij wilden zijn naar hen toe, begrepen ze dat de kosten voor de consumpties aan de hoge kant zouden zijn.

Uitvaartverzekeringen

Ongeacht de uitvaartpolis kunt u altijd terecht bij Matrice. Wij zijn niet gebonden aan enige verzekeringsmaatschappij. Wel is het belangrijk om aan de uitvaartverzekeraar te vragen welke kosten voor een uitvaart Rotterdam wel of niet gedekt worden. Zeker in het geval van een naturapolis is dit van belang.
Contact opnemen

Direct bellen