Crematie Rotterdam

Een crematie Rotterdam organiseren is altijd een lastige klus. Het is sowieso een emotionele tijd, en u voelt zich waarschijnlijk overrompeld door alle dingen die binnen enkele dagen geregeld moeten worden. Natuurlijk gunt u de overledene een mooi en waardig afscheid, maar u twijfelt waarschijnlijk over de manier waarop dit het beste kan gebeuren. Dat probleem speelt vaak helemaal als het overlijden onverwachts kwam. Toch is het altijd mogelijk om een prachtige crematie te organiseren, waar iedereen met een goed gevoel op terug kan kijken. Een crematie Rotterdam organiseren is een flinke uitdaging, maar er zijn veel mogelijkheden. Wilt u een eenvoudige en sobere uitvaart, of juist een uitgebreide uitvaart met een luxe uitstraling? Wilt u de details het liefst uit handen geven aan de uitvaartbegeleider of zelf onder controle houden? Hoeveel mensen bent u van plan om uit te nodigen? Ook de keuze voor de kist, het vervoer, dragers voor de kist en het vastleggen van de dag door bijvoorbeeld een fotograaf zijn factoren waaraan gedacht moet worden bij het organiseren van een crematie Rotterdam. Samen met u gaan we op zoek naar een uitvaart die bij de overledene past. Ongeacht wat uw budget is, zetten we kwaliteit neer, en zorgen we ervoor dat iedereen afscheid kan nemen zoals hij of zij dat wenst.

“Gelukkig hangt het niet van de prijs af of een uitvaart goed is of niet. Of je nu een groot of een klein budget hebt, je kunt altijd een uitvaart organiseren waar je goed op terugkijkt.”

Elsenoor Meijer, uitvaartbegeleidster

Uitgebreide uitvaart

Een voorbeeld van een uitvaart waar de familie graag veel tijd reserveerde om uitgebreid afscheid te kunnen nemen met alle bekenden is die van een mevrouw die plotseling overleed, nog geen 60 jaar oud. Haar kinderen, kleinkinderen en overige familie besloten om zowel rouwkaarten te versturen als een rouwadvertentie te plaatsen. Ze werd overgebracht naar Matrice en het gezin kwam hier twee keer op bezoek, waarvan eenmaal met een groep vrienden. Ze reserveerden de aula en koffiekamer royaal voor de dag van de uitvaart, zodat ze alle tijd konden nemen die ze nodig hadden voor het afscheid. Omdat er veel mensen langskwamen en ze graag gastvrij wilden zijn naar hen toe, begrepen ze dat de kosten voor de consumpties aan de hoge kant zouden zijn.

Eenvoudige uitvaart

Iedere uitvaart is 'maatwerk' en daarom zijn er oneindig veel verschillen. Zo kan een kleine uitvaart zowel eenvoudig als luxe zijn, en dat geldt ook andersom. Een voorbeeld; een grootvader overleed in een verpleeghuis in Schiedam. De familie liet hem overbrengen naar het pand van Matrice. De familie was zo klein dat er geen rouwkaarten werden verstuurd en ze wilden graag koffie en gebak, omdat hij dit altijd zo lekker vond. In de rouwkamer van ons pand hebben ze bij zijn populierenhouten kist met een bloemstuk vol kleur koffie en gebak genuttigd, omdat hij hier altijd zo van hield. Vervolgens hebben ze hem begeleid naar het crematorium waar ze bij de deur afscheid van hen namen.

Uitvaartverzekeringen

Ongeacht de uitvaartpolis kunt u altijd terecht bij Matrice. Wij zijn niet gebonden aan enige verzekeringsmaatschappij. Wel is het belangrijk om aan de uitvaartverzekeraar te vragen welke kosten voor een crematie in Rotterdam wel of niet gedekt worden. Zeker in het geval van een naturapolis is dit van belang.
Contact opnemen

Direct bellen