Ervaringsverhalen

De kwaliteit van onze dienstverlening heeft onze hoogste prioriteit. Hoe groot of klein een uitvaart ook is, we zullen nooit concessies doen aan deze kwaliteit. Van Matrice mag u expertise verwachten, vindingrijkheid, ruimdenkendheid. Wij zijn pas tevreden als u met een goed gevoel kunt terugkijken. Wij delen daarom ook graag verhalen met u van mensen met wie wij een uitvaart hebben mogen organiseren.

“Het is iedere keer weer spannend om bij een familie binnen te komen. Wat zal ik aantreffen? Zoveel verschillende mensen, zoveel verschillende wensen.
Het is één van de boeiende aspecten van mijn werk, en ik geniet ervan.”
Jacqueline Korendijk, uitvaartbegeleidster

Manon de Bie

Dat ik recent met de dames van Matrice te maken kreeg, was niet de eerste keer. De eerste keer was de keuze voor Matrice min-of-meer toeval. Recent was de keuze voor Matrice een bewuste keuze, op basis van een eerdere zeer goede ervaring. Deze laatste keer was de situatie best wat apart. Maar niets was voor jullie gek of raar. Jullie wisten alles te regelen en overal tussendoor te laveren met een rust en kalmte die zo welkom was. Heel erg bedankt voor jullie goede zorgen! Door jullie wordt een afscheid bijzonder en een iets dat je met dankbaarheid in je hart kunt bewaren.

Familie Ouwerkerk

De uitvaartbegeleidster leefde zich goed in hoe de overledene qua karakter en levenswijze was geweest. In de wirwar van onze emoties hebben we veel advies en begeleiding gehad rond alle mogelijkheden. Tot in detail werd het uitgevoerd zoals we besproken hadden. Ook erna was er nog warm en betrokken contact over hoe het met ons ging.

Familie van der Vorm

Het voelde alsof het team de hele week in dienst was van ons. Maatwerk optima forma. Het klopte van begin tot einde. Chapeau!

Familie Rijsdam

We kregen een heel goed gevoel toen we zagen hoe moeder was verzorgd. Het werd een prachtige, zinnige begeleiding, in werkelijk alles. Wat een goed team bij de uitvaart. We vinden Matrice een absolute aanrader!

Patrick van Stein

Vanaf de eerste minuut nog in het ziekenhuis vlak na het overlijden van mijn vrouw word je zo goed opgevangen en begeleid , dat geeft zoveel vertrouwen en rust. Er werd volop meegedacht en vooral meegeleefd. De uitvaart is tot in de puntjes verzorgd en ook in de moeilijke tijd daarna word er aan de nabestaanden gedacht. Iedereen die aanwezig is geweest was onder de indruk van de uitvaart. Zo mooi en goed verzorgd. Liesbet en Saskia nogmaals bedankt voor het begeleiden en bijstaan in die o zo moeilijke tijd.

Familie B.

De optie om het afscheid te houden bij Matrice was voor ons nieuw. We zijn erg blij dat we hiervoor gekozen hebben. Het voelde heel persoonlijk en de sfeer was ongedwongen. Veel mensen waren onder de indruk.

Rik de Haas

In de moeilijke tijd zo kort na het overlijden van mijn moeder was de begeleiding en de ceremonie een regelrechte verademing en ontzorging van de bovenste plank. Iedereen kijkt terug op een zeer persoonlijk en vooral waardig afscheid welk geheel volgens wens en afspraak is verlopen. Ik beveel Matrice ten zeerste aan.

Roger Teunisse

Bij het eerste gesprek ontstond er al snel het “wij” gevoel en dat was voor ons een pré. De korte lijntjes met de dames van Matrice voelde al snel vertrouwd. Het was onze dag en de medewerkers gingen op tussen de gasten. Soms was even oogcontact al voldoende om onze wensen over te brengen. Wij waren “gelukkig” geen ervaringsdeskundigen maar voor ons was de samenwerking met Matrice een verademing dat een uitvaart ook anders en persoonlijk kan.

Marianne Rijken

De begeleiding van de dames van Matrice, zowel bij het voorgesprek als na het overlijden van mijn man Piet, was heel betrokken en waardevol. De bijeenkomst na de ceremonie was zo informeel als ik het wilde. En ik kan iedereen aanraden een fotoreportage en een dvd te laten maken. De foto's heb ik direkt bekeken en na een paar maanden was ik er aan toe om de dvd te bekijken. Dat was een heel mooie ervaring! Toen hoorde ik pas goed wat er in de toespraken van mijn vrienden was gezegd!

Gomez Diego

Matrice heeft alles perfect geregeld, Saskia Klein voelde goed aan wat wij wilden voor onze moeder, namelijk kleinschalig en privé. Zo hebben wij in alle rust afscheid kunnen nemen van haar.

Jack Kerklaan

Ternauwernood bekomen van de schok die ons als nabestaanden trof na het verscheiden en zodoende vinden van haar langverbeide vredige rust van en voor onze geliefde moeder, oma 'Nicky', tante, en vriendin Coby Kerklaan-de Vringer, konden ma's naaste familie-leden en dierbare vriendenschare gedurende twee dagen ongedwongen afscheid nemen in de lommerijkrustiek gelegen Matrice in het Sterrebos aan de Prins Bernhardlaan. Wij als rouwende kinderen werden van meet af aan bij binnenkomst op zeer prettige, correct-kordate, consideraat-betrokken wijze ontzorgd en begaan profi begeleidt. De weldadigwarme, respectvolle en inspiratief-familiaire emo-meebeleef ontvangst plus - opvang in combinatie met de vlekkeloos verlopen condoleance-annex crematieverzorging, getuigen ontegenzeglijk van veel vakvrouwschap. Sjan Meurer had bij ons de algehele (bege)leiding in haar zeer zorgzame handen, maar ook de rest van de Matrice-dames die het op gezette tijd van Sjan overnamen bleken van 't soortgelijke bekwame kaliber. Lieten in ieder geval geen mogelijkheid onbenut om het ons als familie en het massaal toegestroomde condoleance-bezoek op 't gemak te stellen. Ondanks de uiterst trieste aangelegenheid en het overheersend verliesverdriet, is een recommandatie van deze arcadisch gelegen Matrice en een lofrijke waardering voor haar topteam uitvaartverzorgsters, met niet aflatende aan- en invoelend sfeerbeheer in onvermoeibare kadansbalans zeker op z'n plek van de uitstekplaats. Rest namens de gehele familie en uiterst complimenteuze condoleancepassanterie verder alleen nog hier onze dankbaarheid weer te geven voor jullie onberispelijke flexibiliteit, persoonlijke betrokkenheid, ingetogen professionaliteit en meer dan zeer op prijs gestelde nazorgvlijt, om het even! Was getekend, mede namens mijn zus Dorothee, broer Roel en overige nazaterie plus dienaangaande nabestaanden- uit 't vrienden/vriendinnenscharecircuit, Coby's oudste zoon Jack F Kerklaan.

Jolie Hakkert

Vanmiddag hebben we het afscheid van mijn moeder geëvalueerd. Dat klinkt raar. Toch was het goed om te doen. De begeleidster van Matrice kwam langs, en mijn nichtje Natascha was er bij. We hebben alles nog eens nagelopen en de vele positieve reacties en onze eigen gevoelens besproken. Het is precies zo gedaan en gegaan als we wilden en bedacht hadden. Een heel mooie bijeenkomst in een warme en bijna huiselijke sfeer met een positieve insteek. Dit was ook een heel persoonlijk afscheid. Dat had in een aula van een crematorium op deze manier niet gekund. Daar is de sfeer formeler. En dat wilden we juist niet. Goed dat ze dit doen trouwens, zo'n gesprek na een paar weken. Het zet je aan om de hele gang van zaken nog eens op een rijtje te zetten. We bespraken het nut van rituelen. En van het belang van delen. Mijn vriendin Ferial had me daar te voren ook op gewezen. Vandaar dat zij samen met de nichtjes ter plekke een afscheidsbloemstuk voor hun Oma ging maken. Voor mij was een indrukwekkend moment en paar dagen eerder, toen we met elkaar onze moeder en oma voor het laatste zagen en we vrede konden hebben met haar overlijden. Ze lag er zoveel rustiger bij dan de maanden ervoor. Mooi verzorgd en zorgvuldig gekapt en gekleed. We hebben met zijn zessen de mand gesloten, deksel erop, touw erdoor gevlochten. Samen rouwen en napraten is belangrijk merk ik. Het was fijn dat Natascha hier was vanmiddag. En Matrice: nogmaals bedankt voor alles. En vooral voor de warme en rustige sfeer.

Thea en Toine van der Noord

Wij willen hierbij graag het team van Matrice en met name Saskia Klein heel erg bedanken voor de begeleiding bij de uitvaart van mijn man Peter. Wij wisten niet dat een uitvaart op deze manier mogelijk was en moesten niet denken aan zo n kille kale aula met stoeltjes op een rij. Het werd een mooi ongedwongen afscheid in een huiselijke omgeving. Precies zoals wij dat wilden, gelegenheid om te kletsen en ‘n wijntje te nemen in een persoonlijke en relaxte sfeer. Complimenten voor het inlevingsvermogen en de persoonlijke benadering. Veel van onze vrienden zeiden “zo willen wij het ook”, een groter compliment kunnen jullie niet krijgen. Heel erg bedankt.

Familie Otten

We hebben ervaren dat we i n vrijheid onze moeder konden verzorgen, en zo nodig hulp kregen. We hebben in alle rust afscheid kunnen nemen met elkaar, wat ook door de klein- en achterkleinkinderen als zeer positief werd ervaren.

Ineke en Joanne

You did an excellent job of live streaming the life celebration of my brother in June 2020. My sister and I were able to feel very much a part of the day here in America. Heerlijk, bedankt!

Familie de Jong

Het is ‘the day after’. We willen jullie bedanken voor de perfecte samenwerking en meedenken. Wij kijken terug op een heel mooi afscheid in precies de goede ambiance en losheid in combinatie met wat ritueel; in beperkte kring was het voor ons allemaal mogelijk om op een eigen gekozen wijze afscheid te nemen. Toen met mijn moeder was het al zo’n mooie bijeenkomst, tuurlijk weer Matrice bij mijn vader. Dat we hem dit afscheid zo hebben kunnen geven in deze tijden, dat kon alleen met jullie female touch, en gaf ons precies de ondersteuning en warmte die we nodig hadden. En die mooie warme ruimte van jullie natuurlijk. Heel veel dank daarvoor!

Contact opnemen

Direct bellen