Inspiratie bij het organiseren van een uitvaart

Zoals ieder belangrijk evenement in het leven (een verjaardag, een huwelijk, een jubileum) is ook een uitvaart een dag die u op maat kunt invullen. Geen mens is hetzelfde, geen budget is hetzelfde, geen uitvaart hoeft hetzelfde te zijn. Belangrijk is dat we samen met u zoeken naar de passende locatie en invulling, passend bij u en bij uw budget.

We delen graag enkele ideeën en voorbeelden die als inspiratie kunnen dienen voor uw eigen uitvaart of voor de organisatie van een uitvaart van een dierbare. U kunt bovendien te allen tijde uw wensen laten vastleggen in het wensenformulier.

“Dat we in 2018 de vakprijs Dutch Funeral Award hebben gewonnen, maakt me trots. Het is toch geweldig om bij een organisatie te werken die door vakgenoten als beste wordt beoordeeld?”
Anneke van der Heijden, uitvaartbegeleidster

Besloten of openbare uitvaart?

U kunt een kleine, intieme bijeenkomst organiseren, waarbij u de familie en naaste vrienden thuis uitnodigt, in de huiskamer-omgeving en binnentuin van Matrice (Schiedam), of in ons ongedwongen Memoricafé in Vlaardingen. Dat kan een informeel karakter hebben, waarbij u een poosje samen gemoedelijk rondom de overledene samenkomt, en hem of haar daarna begeleidt naar het crematorium of de begraafplaats.

Of ziet u een openbare bijeenkomst voor zich, waar iedereen welkom is? In onze aula kunt u iedereen uitnodigen voor een afscheidsbijeenkomst, gevolgd door een ‘nazit’. U kunt bijvoorbeeld uw eigen muziek laten horen, foto’s tonen, toespraken houden, piano spelen.

Sfeer van de uitvaart

Kiest u voor een uitvaart met stijl, misschien zelfs onder de noemer luxe? Een uitvaart op een locatie met uitstraling, zoals bijvoorbeeld het Theater aan de Schie of de Grote Kerk in Schiedam, de Laurenskerk of het Hulstkampgebouw in Rotterdam?

Of past een uitvaart in ontspannen sfeer in een strandtent, het clubhuis van de tennisvereniging, de sporthal beter bij degene die overleden is?

Traditionele of eigentijdse uitvaart?

Misschien past het bij de levenswijze en de leeftijd van de overledene om een traditionele uitvaart te organiseren. Met een dienst in de kerk, of in de aula van het crematorium of de begraafplaats. In gepaste kleding, en met een kopje koffie bij de condoleance nadien. Omdat hij of zij dat zo gewend was, en het zelf niet anders zou willen.

Voor jongere mensen speelt de traditie mogelijk nog niet zo’n rol, zij kiezen misschien liever een eigentijdse invulling van deze dag. Met een eigen busje, een zelfgemaakte kist, een kleurrijke bijeenkomst met veel muziek, dragers uit de vriendengroep, een dj.

Contact opnemen

Direct bellen