Kosten uitvaart Vlaardingen

Wij krijgen vaak de vraag "Wat zijn de kosten van een uitvaart in Vlaardingen?". Dat is natuurlijk een logische en begrijpelijke vraag. U gunt de overledene altijd een mooi en waardig afscheid, maar er zit altijd een rekening aan vast. Dat kan helemaal problematisch worden als er geen uitvaartverzekering is afgesloten. Toch is het gelukkig mogelijk om prachtige uitvaarten te organiseren op ieder budget. Dat maakt tegelijkertijd de vraag naar de kosten van een uitvaart in Vlaardingen lastig te beantwoorden. Dat is namelijk volledig afhankelijk van uw wensen. Wilt u graag een uitvaart met een luxe uitstraling of wordt het eenvoudig en sober? Wilt u veel zelf doen of vindt u het fijn als wij u zo veel mogelijk werk uit handen nemen? Hoeveel mensen wilt u uitnodigen? Ook de keuze voor de kist, het vervoer, dragers voor de kist en het vastleggen van de dag door bijvoorbeeld een fotograaf zijn factoren die van invloed zijn op de kosten van een uitvaart in Vlaardingen. Samen met u gaan we dus op zoek naar een uitvaart die bij de overledene past. Ongeacht wat uw budget is, zetten we kwaliteit neer, en zorgen ervoor dat iedereen afscheid kan nemen zoals hij of zij dat wenst.

“Gelukkig hangt het niet van de prijs af of een uitvaart goed is of niet. Of je nu een groot of een klein budget hebt, je kunt altijd een uitvaart organiseren waar je goed op terugkijkt.”

Elsenoor Meijer, uitvaartbegeleidster

Kosten van een uitgebreide uitvaart

Een voorbeeld van een uitvaart waar de familie graag veel tijd reserveerde om uitgebreid afscheid te kunnen nemen met alle bekenden is die van een mevrouw die plotseling overleed, nog geen 60 jaar oud. Haar kinderen, kleinkinderen en overige familie besloten om zowel rouwkaarten te versturen als een rouwadvertentie te plaatsen. Ze werd overgebracht naar Matrice en het gezin kwam hier twee keer op bezoek, waarvan eenmaal met een groep vrienden. Ze reserveerden de aula en koffiekamer royaal voor de dag van de uitvaart, zodat ze alle tijd konden nemen die ze nodig hadden voor het afscheid. Omdat er veel mensen langskwamen en ze graag gastvrij wilden zijn naar hen toe, begrepen ze dat de kosten voor de consumpties aan de hoge kant zouden zijn. Dat de kosten voor deze uitvaart in Schiedam net iets meer dan €10.000,- bedroegen, hadden ze eigenlijk wel verwacht.

Kosten van een eenvoudige uitvaart

Iedere uitvaart is 'maatwerk' en daarom zijn er oneindig veel verschillen. Zo kan een kleine uitvaart zowel eenvoudig als luxe zijn, en dat geldt ook andersom. Een voorbeeld; een grootvader overleed in een verpleeghuis in Schiedam. De familie liet hem overbrengen naar het pand van Matrice. De familie was zo klein dat er geen rouwkaarten werden verstuurd en ze wilden graag koffie en gebak, omdat hij dit altijd zo lekker vond. In de rouwkamer van ons pand hebben ze bij zijn populierenhouten kist met een bloemstuk vol kleur koffie en gebak genuttigd, omdat hij hier altijd zo van hield. Vervolgens hebben ze hem begeleid naar het crematorium waar ze bij de deur afscheid van hen namen. Het was fijn voor hen dat de rekening nog ruim onder de €5000,- uitkwam.

Uitvaartverzekeringen

Ongeacht de uitvaartpolis kunt u altijd terecht bij Matrice. Wij zijn niet gebonden aan enige verzekeringsmaatschappij. Wel is het belangrijk om aan de uitvaartverzekeraar te vragen welke kosten voor de uitvaart in Schiedam wel of niet gedekt worden. Zeker in het geval van een naturapolis is dit van belang.
Contact opnemen

Direct bellen