De locaties van Matrice

Een prettige omgeving is één van de meest belangrijke elementen tijdens een uitvaart en de dagen daarvoor. Wij vinden het belangrijk dat ook het opbaren van de overledene plaatsvindt waar u zich fijn voelt. En dat u en uw familie de mogelijkheid hebben om zich terug te trekken op de dag van de uitvaart in een ruimte waar u alleen kunt zijn. Onze locaties bieden verschillende mogelijkheden voor het opbaren en om bijvoorbeeld een condoleancemiddag of -avond te houden. Daarnaast hebben we een prachtige binnentuin (Schiedam) die u privacy biedt en een plek om na te praten.
Locaties van Matrice
  • In Schiedam en Vlaardingen.
  • Familiekamers met toegang
    op ieder moment van de dag.
  • Aula’s voor uw condoleancemiddag of -avond
  • Een huiselijke sfeer
  • Een prachtige binnentuin (locatie Schiedam)

Welkom bij Matrice Schiedam

We vinden het fijn als u zich, direct al bij aankomst bij Matrice, welkom voelt bij ons. Het klinkerpaadje, de bankjes, de pergola, ze leiden u op een prettige manier naar binnen. De lange glazen wand aan de voorzijde straalt openheid uit, en op de ramen ziet u de visie van Matrice in woorden en zinnen uitgebeeld. En hoe mooi kan het zijn om samen met familie en vrienden degene van wie u hield, uit te dragen over dit pad, met uw eigen muziek op de achtergrond. Locatie Schiedam: Prins Bernhardlaan 121.

Familiekamers

Als iemand is overleden komt onvermijdelijk de vraag: waar zal hij of zij worden opgebaard in de dagen vóór de uitvaart? Misschien zou u dat het liefst thuis willen, zodat u nog veel bij hem of haar kan zijn. Maar kan dat om praktische of emotionele redenen niet. De familiekamers kunnen dan een fijn alternatief zijn, als verlengstuk van uw eigen huis. U krijgt een eigen sleutel van deze kamer, zodat u op bezoek kunt komen zo vaak en zo lang als u wilt, met wie u wilt, op welk moment van de dag dan ook. Met uw eigen bloemen, foto’s, muziek, schilderij, eigen plaidje, glaasje wijn of kopje koffie, kunt u in deze kamer uw eigen sfeer creëren. De sfeer die u het best in staat stelt om in deze dagen afscheid te nemen.

De aula's

Een uitvaart kan spannend zijn. U bent niet in uw ‘eigen’ omgeving, en dat kan ongemakkelijk aanvoelen. En u heeft misschien juist op deze dag behoefte aan een ruimte waarin u zichzelf kunt zijn, waarin u vrij kunt zijn uw gedachten en emoties te delen met elkaar. Een ruimte waarin u zich op uw gemak voelt, waar u kunt huilen en lachen. Een ruimte die aanvoelt als uw eigen huiskamer. Onze beide aula’s zijn die huiskamers, voor u en voor uw familie en vrienden. Een huiskamer waarin u op familiebezoek kunt komen, waarin u een condoleancemiddag of –avond kunt organiseren, en waar u de afscheidsbijeenkomst kunt houden.

Ingericht voor u

Samen met u kijken we graag hoe we de aula zó kunnen inrichten op de dag van de uitvaart dat u zich er op uw gemak zult voelen. Op die dag kunt u natuurlijk alle faciliteiten gebruiken die helpen om de bijeenkomst àf te maken: een prachtige geluidsinstallatie, mogelijkheden om foto’s of filmpjes te tonen, een piano, stoelen in een ‘theateropstelling’ of liever in een ongedwongen huiskameropstelling, een volledig palet aan hapjes en drankjes.

De binnentuin

U kunt uiteraard onze intieme binnentuin gebruiken. Bomen, bankjes, geen inkijk. Hoe fijn is het om hier buiten samen met de familie en vrienden in ontspannen sfeer na te praten over het leven van de overledene. Met een kop koffie of een glas wijn, samen midden in het leven.
Contact opnemen

Direct bellen