Lezingen/workshops

Voor 2019 staan weer een aantal interessante lezingen/workshops gepland bij Matrice.
Alle lezingen (behalve die in april) worden gehouden op zondagmiddag, van
14.00 uur tot plm. 16.00 uur. Iedereen die geïnteresseerd is, is welkom; de toegang is gratis, en wij zorgen voor koffie en thee.
Bij alle lezingen is er natuurlijk volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

    Kom je ook luisteren?

Jolien van der Kooij
Rouw, hoe ga jíj en hoe gaan ánderen er mee om?
zondag 17 februari 2019

Jolien van der Kooij (’58) werkt als uitvaartbegeleider, docent, schrijver en adviseur. Ook werkte ze 12 jaar als vrijwilliger in een hospice.
In haar werk maakt ze rouwenden mee en mensen die hen bijstaan.
Maar ook zelf nam ze afscheid van haar ouders, zus, vele vrienden en een paar jaar geleden van haar man. Het maakt haar tot een ervaringsdeskundige.
Jolien: “Professioneel wist ik veel over rouw, en zeker niet alleen vanuit de boeken. Maar rouw zelf ervaren is een intens proces, je kunt niet anders dan het ondergaan en aangaan. Vooral dat laatste vind ik belangrijk.”

Met de nodige kennis maar ook met enthousiasme en lichtheid bespreekt Jolien alle aspecten van rouw en wat je kunt doen (en vooral ook níet moet doen…) als iemand in jouw buurt rouwt. Ze spreekt over stilstaan én over verder gaan zonder die ander.

          

Hans de Borst
Als je dochter omkomt bij een ramp
zondag 17 maart 2019

Hoe leef je verder als je dochter omkomt bij een ramp?
Het overkwam Hans de Borst die zijn enig kind – dochter Elsemiek van 17 jaar – verloor bij de MH17 ramp. Zijn leven veranderde ingrijpend.
Hij zegt er zelf over: ‘Ik weet niet of ik het over dóórleven of óverleven moet hebben. Wat biedt het leven mij nog? Ik merk nog steeds, ook 4 jaar na dato, dat boosheid en verbazing nog steeds het diepe verdriet in de weg staan’.

   

Jorien van der Doel
De laatste levensfase
dinsdag 9 april 2019, 20.00 uur

Jorien van der Doel - huisarts en specialist op het gebied van palliatieve zorg in de stervensfase - vertelt over het stervensproces thuis, in een hospice, een verpleeghuis of elders.
Ze gaat in op onderwerpen als zorgwensen, behandelbeleid en euthanasie.

             

Jeroen Krabbendam
Erfrecht en levenstestament
zondag 19 mei 2019

Op zondag 19 mei verzorgt de Schiedamse notaris Jeroen Krabbendam een lezing bij Matrice Uitvaartbegeleiding. Niet iedereen staat er bij stil dat er, ver van tevoren, al van alles geregeld kan worden.
Jeroen gaat in op het testament (verdelen van bezittingen) en levenstestament (uw wensen voor de situatie als u niet meer in staat bent om zaken zelf te regelen). Natuurlijk vertelt hij ook over erfbelasting en executele.
En “wie heeft het voor het zeggen” als het gaat om de wensen voor een uitvaart?

Sjan Meurer
Nadenken over je eigen uitvaart
zondag 16 juni 2019

U heeft er misschien weleens over nagedacht: ”Hoe gaat míjn uitvaart eruit zien?” Later, ver weg….
Het hoeft geen ‘zwaar’ onderwerp te zijn. Op deze middag gaat Sjan Meurer, uitvaartbegeleidster bij Matrice, op een ontspannen en interactieve manier met u in gesprek over uw uitvaart, de sfeer die u zoekt, en de mogelijkheden die er zijn.

Contact opnemen

Direct bellen