Uitvaart begraafplaats Emaus Vlaardingen

Het organiseren van een uitvaart is een aaneenschakeling van keuzes. Hierbij is het kiezen van de juiste locatie van groot belang. Een prettige locatie is één van de belangrijkste elementen van het nemen van afscheid. Begraafplaats Emaus in Vlaardingen ligt in één van de mooiste groene plekken van de stad. Er heerst op Emaus een rust dankzij de lommerrijke plekken die de begraafplaats tot haar beschikking heeft. Naast het vinden van de juiste locatie, zijn er nog veel meer keuzes die gemaakt moeten worden voor een uitvaart. Maar waar moet u beginnen? Matrice kan u daarbij helpen. Wij kunnen u ondersteunen in het organiseren van een uitvaart bij begraafplaats Emaus in Vlaardingen. Een uitvaart die bij u en de overledene past is ontzettend belangrijk. Ons doel is daarom ook om u te helpen bij het organiseren van een liefdevol, bijzonder en onvergetelijk afscheid voor alle nabestaanden. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden voor het organiseren van een uitvaart bij begraafplaats Emaus in Vlaardingen.

“Gelukkig hangt het niet van de prijs af of een uitvaart goed is of niet. Of je nu een groot of een klein budget hebt, je kunt altijd een uitvaart organiseren waar je goed op terugkijkt.”

Elsenoor Meijer, uitvaartbegeleidster

Mogelijkheden voor een uitvaart bij begraafplaats Emaus

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het organiseren van een uitvaart bij begraafplaats Emaus. De begraafplaats is gelegen in een gebied dat van oudsher deel uit maakte van het grafelijk domein. In 1829 werd de begraafplaats in gebruik genomen. De eerste grote uitbreiding vond plaats in 1902, waarna in de loop der jaren de begraafplaats Emaus uitgroeide naar de huidige vorm. De begraafplaats is in de loop van de jaren gerestaureerd, waarna deze in 2017 volledig is afgerond met een prachtig resultaat. Emaus bevindt zich naast het oude Hof, het Oranjepark, de Broekpolder en het vele stadse groen. Op het terrein is er zowel een aula en een ontvangstruimte waar u gebruik van kunt maken tijdens de uitvaart. Deze ruimten bieden de mogelijkheid om voorafgaand met de familie te zijn of na afloop van de uitvaart na te praten met aanwezigen.

Uitvaart organiseren bij Emaus met Matrice

Het team van Matrice kan u ondersteunen bij het organiseren van een uitvaart van uw dierbare die voor u prettig is. Wij begrijpen als geen ander dat er verschillende emoties kunnen spelen tijdens deze moeilijke periode. Wij zijn er voor u en ondersteunen u bij het verzorgen van een liefdevol en bijzonder afscheid. Wij ondersteunen u bij het opstellen van rouwkaarten, geven u passend advies en helpen bij het opstellen van het draaiboek van de dag, zodat alle betrokken partijen goed op de hoogte zijn. In het gehele proces bepaalt u zelf ons handelen in de mate die voor u het prettigst aanvoelt. De kwaliteit van onze dienstverlening heeft de hoogste prioriteit, hoe groot of klein een uitvaart ook is, ongeacht het budget. Ons doel is dat u, uw familie en vrienden na afloop merken en voelen dat de uitvaart precies zo is verlopen als dat u voor ogen had. Matrice is er voor u. Wij kunnen u ondersteunen bij het organiseren van een uitvaart bij Emaus in Vlaardingen. Voor een afspraak, advies of informatie kunt u ons altijd bereiken. Telefonisch kan dat 24 uur per dag via 010 273 2424 of u kunt een email sturen naar info@matrice.nl.

Uitvaartverzekeringen

Ongeacht de uitvaartpolis kunt u altijd terecht bij Matrice. Wij zijn niet gebonden aan enige verzekeringsmaatschappij. Wel is het belangrijk om aan de uitvaartverzekeraar te vragen welke kosten voor een uitvaart wel of niet gedekt worden. Zeker in het geval van een naturapolis is dit van belang.

Eenvoudige uitvaart

Iedere uitvaart is 'maatwerk' en daarom zijn er oneindig veel verschillen. Zo kan een kleine uitvaart zowel eenvoudig als luxe zijn, en dat geldt ook andersom. Een voorbeeld; een grootvader overleed in een verpleeghuis in Schiedam. De familie liet hem overbrengen naar het pand van Matrice. De familie was zo klein dat er geen rouwkaarten werden verstuurd en ze wilden graag koffie en gebak, omdat hij dit altijd zo lekker vond. In de rouwkamer van ons pand hebben ze bij zijn populierenhouten kist met een bloemstuk vol kleur koffie en gebak genuttigd, omdat hij hier altijd zo van hield. Vervolgens hebben ze hem begeleid naar het crematorium waar ze bij de deur afscheid van hen namen.

Uitgebreide uitvaart

Een voorbeeld van een uitvaart waar de familie graag veel tijd reserveerde om uitgebreid afscheid te kunnen nemen met alle bekenden is die van een mevrouw die plotseling overleed, nog geen 60 jaar oud. Haar kinderen, kleinkinderen en overige familie besloten om zowel rouwkaarten te versturen als een rouwadvertentie te plaatsen. Ze werd overgebracht naar Matrice en het gezin kwam hier twee keer op bezoek, waarvan eenmaal met een groep vrienden. Ze reserveerden de aula en koffiekamer royaal voor de dag van de uitvaart, zodat ze alle tijd konden nemen die ze nodig hadden voor het afscheid. Omdat er veel mensen langskwamen en ze graag gastvrij wilden zijn naar hen toe, begrepen ze dat de kosten voor de consumpties aan de hoge kant zouden zijn.
Contact opnemen

Direct bellen