Uitvaart bij begraafplaats en crematorium De Dijk Maassluis

Crematorium De Dijk is een unieke locatie, pal aan de Nieuwe Waterweg op de onlangs geopende begraafplaats van Maassluis. De bosrijke en landelijke omgeving maken Crematorium De Dijk een prettige locatie voor het organiseren van een uitvaart. Een prettige omgeving is een zeer belangrijk element van een afscheid. Een uitvaart die bij u en de overledene past is een essentieel onderdeel als goede start van het rouwproces en belangrijk om verder te kunnen met het leven. Bent u onlangs een dierbare verloren en bent u benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is? We vertellen u graag meer over de mogelijkheden voor het organiseren van een uitvaart bij begraafplaats en crematorium De Dijk Maassluis.

“Gelukkig hangt het niet van de prijs af of een uitvaart goed is of niet. Of je nu een groot of een klein budget hebt, je kunt altijd een uitvaart organiseren waar je goed op terugkijkt.”

Elsenoor Meijer, uitvaartbegeleidster

Mogelijkheden voor een uitvaart bij De Dijk in Maassluis

Bij crematorium en begraafplaats De Dijk in Maassluis is veel mogelijk omtrent een crematie of een begrafenis. De lichte aula van het crematorium biedt uitzicht op de Nieuwe Waterweg, waar u een prachtig zicht hebt op voorbij varende schepen. Deze ruimte vangt veel daglicht dat van boven naar binnen valt, wat de ruimte zeer bijzonder maakt. Aan de voorzijde van de ruimte is in een verhoging een glazen plafond aangebracht. Er is gelegenheid om de overledene onder dit plafond neer te zetten, zodat uw overleden dierbare in het natuurlijke licht wordt geplaatst. Daarnaast biedt de aula ongeveer 140 zitplaatsen, maar ook de gelegenheid om te staan met een groter aantal gasten. De moderne vormgeving van de aula geeft u de mogelijkheid om uw eigen sfeer te creëren die past bij u en de overledene. Ook is er een ruime familiekamer gesitueerd waar de nabestaanden voorafgaand of na afloop kunnen napraten. Eveneens is deze kamer in te richten naar uw wensen en kan de familiekamer gebruikt worden als ruimte om afscheid te nemen van de overledene. Ook de catering kan ingericht worden naar uw persoonlijke wensen.

Uitvaart bij De Dijk in Maassluis organiseren met Matrice

Het team van Matrice staat voor u klaar bij het verzorgen van een liefdevol en bijzonder afscheid bij De Dijk in Maassluis. Wij kennen de locaties in de wijde omgeving en weten wat er precies geregeld moet worden. Het leveren van kwaliteit van onze dienstverlening staat bij ons hoog in het vaandel, waarbij we rekening houden met uw persoonlijke wensen en uw budget. Samen met u gaan we op zoek naar wat het beste bij u past, zodat we u de ruimte kunnen geven om dingen aan te pakken naar uw eigen wensen en voorkeuren. Hierdoor bent u in staat het afscheid zelf in te richten die u prefereert. We voorzien u van advies, helpen bij het opstellen van de rouwkaarten en het draaiboek, zodat alle betrokkenen goed op de hoogte zijn. Ons doel is om samen met u een uitvaart te organiseren waar u met een fijn gevoel op terugkijkt. Matrice is er voor u. Wij kunnen u ondersteunen bij het organiseren van een uitvaart bij De Dijk in Maassluis. Voor een afspraak, advies of informatie kunt u ons altijd bereiken. Telefonisch kan dat 24 uur per dag via 010 273 2424 of u kunt een email sturen naar info@matrice.nl.

Uitvaartverzekeringen

Ongeacht de uitvaartpolis kunt u altijd terecht bij Matrice. Wij zijn niet gebonden aan enige verzekeringsmaatschappij. Wel is het belangrijk om aan de uitvaartverzekeraar te vragen welke kosten voor een uitvaart wel of niet gedekt worden. Zeker in het geval van een naturapolis is dit van belang.

Eenvoudige uitvaart

Iedere uitvaart is 'maatwerk' en daarom zijn er oneindig veel verschillen. Zo kan een kleine uitvaart zowel eenvoudig als luxe zijn, en dat geldt ook andersom. Een voorbeeld; een grootvader overleed in een verpleeghuis in Schiedam. De familie liet hem overbrengen naar het pand van Matrice. De familie was zo klein dat er geen rouwkaarten werden verstuurd en ze wilden graag koffie en gebak, omdat hij dit altijd zo lekker vond. In de rouwkamer van ons pand hebben ze bij zijn populierenhouten kist met een bloemstuk vol kleur koffie en gebak genuttigd, omdat hij hier altijd zo van hield. Vervolgens hebben ze hem begeleid naar het crematorium waar ze bij de deur afscheid van hen namen.

Uitgebreide uitvaart

Een voorbeeld van een uitvaart waar de familie graag veel tijd reserveerde om uitgebreid afscheid te kunnen nemen met alle bekenden is die van een mevrouw die plotseling overleed, nog geen 60 jaar oud. Haar kinderen, kleinkinderen en overige familie besloten om zowel rouwkaarten te versturen als een rouwadvertentie te plaatsen. Ze werd overgebracht naar Matrice en het gezin kwam hier twee keer op bezoek, waarvan eenmaal met een groep vrienden. Ze reserveerden de aula en koffiekamer royaal voor de dag van de uitvaart, zodat ze alle tijd konden nemen die ze nodig hadden voor het afscheid. Omdat er veel mensen langskwamen en ze graag gastvrij wilden zijn naar hen toe, begrepen ze dat de kosten voor de consumpties aan de hoge kant zouden zijn.
Contact opnemen

Direct bellen