Uitvaart Westvestkerk Schiedam

Bent u een dierbare verloren of om een andere reden benieuwd naar de mogelijkheden voor het organiseren van een uitvaart bij de Westvestkerk in Schiedam? Matrice kan u daarbij helpen. Een prettige omgeving is een belangrijk onderdeel van een afscheid. Een uitvaart die klopt en die bij u en de overledene past is ontzettend van belang. Daarnaast draagt een uitvaart bij aan een goede start van het rouwproces en is essentieel om verder te kunnen met het leven. We vertellen u daarom graag meer over de mogelijkheden voor het organiseren van een uitvaart bij de Westvestkerk in Schiedam.

“Gelukkig hangt het niet van de prijs af of een uitvaart goed is of niet. Of je nu een groot of een klein budget hebt, je kunt altijd een uitvaart organiseren waar je goed op terugkijkt.”

Elsenoor Meijer, uitvaartbegeleidster

Mogelijkheden voor een uitvaart bij de Westvestkerk in Schiedam

De prachtige Westvestkerk is een, in 1909 door architect Henri Evers gebouwd, rijksmonument. De kerk heeft een houten tongewelf met steekkappen boven de rondboogvensters. De kerk heeft een combinatie van verschillende bouwstijlen, wat de kerk een unieke locatie maakt voor het organiseren van een uitvaart. In 2019 is het gehele gebouw gerenoveerd. De ruimte beschikt over een professionele geluidsinstallatie, een projectiescherm en een podium. In het bijgebouw is de HaverSchmidtzaal te vinden, deze zaal is geschikt voor kleinere bijeenkomsten tot 35 personen.

Uitvaart organiseren in de Westvestkerk in Schiedam met Matrice

Met 23 jaar ervaring kennen wij de locaties in de wijde omgeving en weten wat er geregeld moet worden. We voorzien u van advies, helpen bij het opstellen van de rouwkaarten en het draaiboek, zodat alle betrokkenen goed op de hoogte zijn. We kunnen u ondersteunen in het organiseren van de uitvaart, op een manier dat u prettig vindt. We denken met u mee, staan u bij in het daadwerkelijk regelen van de uitvaart en tegelijkertijd begrijpen we de emoties die er kunnen spelen tijdens deze periode. Ons doel is dat u, uw familie en vrienden na afloop merken en voelen dat de uitvaart precies zo is verlopen als dat u voor ogen had. Matrice is er voor u. Wij kunnen u ondersteunen bij het organiseren van een uitvaart in de Westvestkerk in Schiedam. Voor een afspraak, advies of informatie kunt u ons altijd bereiken. Telefonisch kan dat 24 uur per dag via 010 273 2424 of u kunt een email sturen naar info@matrice.nl.

Uitvaartverzekeringen

Ongeacht de uitvaartpolis kunt u altijd terecht bij Matrice. Wij zijn niet gebonden aan enige verzekeringsmaatschappij. Wel is het belangrijk om aan de uitvaartverzekeraar te vragen welke kosten voor een uitvaart wel of niet gedekt worden. Zeker in het geval van een naturapolis is dit van belang.

Eenvoudige uitvaart

Iedere uitvaart is 'maatwerk' en daarom zijn er oneindig veel verschillen. Zo kan een kleine uitvaart zowel eenvoudig als luxe zijn, en dat geldt ook andersom. Een voorbeeld; een grootvader overleed in een verpleeghuis in Schiedam. De familie liet hem overbrengen naar het pand van Matrice. De familie was zo klein dat er geen rouwkaarten werden verstuurd en ze wilden graag koffie en gebak, omdat hij dit altijd zo lekker vond. In de rouwkamer van ons pand hebben ze bij zijn populierenhouten kist met een bloemstuk vol kleur koffie en gebak genuttigd, omdat hij hier altijd zo van hield. Vervolgens hebben ze hem begeleid naar het crematorium waar ze bij de deur afscheid van hen namen.

Uitgebreide uitvaart

Een voorbeeld van een uitvaart waar de familie graag veel tijd reserveerde om uitgebreid afscheid te kunnen nemen met alle bekenden is die van een mevrouw die plotseling overleed, nog geen 60 jaar oud. Haar kinderen, kleinkinderen en overige familie besloten om zowel rouwkaarten te versturen als een rouwadvertentie te plaatsen. Ze werd overgebracht naar Matrice en het gezin kwam hier twee keer op bezoek, waarvan eenmaal met een groep vrienden. Ze reserveerden de aula en koffiekamer royaal voor de dag van de uitvaart, zodat ze alle tijd konden nemen die ze nodig hadden voor het afscheid. Omdat er veel mensen langskwamen en ze graag gastvrij wilden zijn naar hen toe, begrepen ze dat de kosten voor de consumpties aan de hoge kant zouden zijn.
Contact opnemen

Direct bellen