Mogelijkheden uitvaartbegeleiding

Bij een overlijden komen vaak veel emoties los, maar ook veel vragen. Waar moet u beginnen met het organiseren van een uitvaart van uw dierbare? Wij kunnen u ondersteunen bij het organiseren van een uitvaart in de regio Lansingerland. Wilt u een sobere bijeenkomst of juist een uitgebreide ceremonie met veel aankleding? Een nadruk op muziek, beeld of sprekers? Veel of weinig gasten? Bij Matrice is er van alles mogelijk. Als u uw wensen kenbaar maakt aan onze uitvaartbegeleider, doen wij ons uiterste best om de uitvaart zo veel mogelijk naar uw wensen te doen uitpakken. Als u kiest voor de uitvaartbegeleiding van Matrice weet u zeker dat er een mooie uitvaart georganiseerd gaat worden. Samen met u besteden we aandacht aan alle aspecten van de uitvaart en stemmen we tot in de puntjes af hoe we invulling gaan geven aan het afscheid. Dankzij onze kennis van de locaties in de wijde omgeving weten wij als geen ander wat er geregeld moet worden.

“Gelukkig hangt het niet van de prijs af of een uitvaart goed is of niet. Of je nu een groot of een klein budget hebt, je kunt altijd een uitvaart organiseren waar je goed op terugkijkt.”

Elsenoor Meijer, uitvaartbegeleidster

Uitvaartbegeleiding Lansingerland

Ongeacht de uitvaartpolis kunt u altijd terecht bij Matrice. Wij zijn niet gebonden aan enige verzekeringsmaatschappij. Wel is het belangrijk om aan de uitvaartverzekeraar te vragen welke kosten voor uitvaartbegeleiding in Lansingerland wel of niet gedekt worden. Zeker in het geval van een naturapolis is dit van belang.

Eenvoudige uitvaart

Iedere uitvaart is 'maatwerk' en daarom zijn er oneindig veel verschillen. Zo kan een kleine uitvaart zowel eenvoudig als luxe zijn, en dat geldt ook andersom. Een voorbeeld; een grootvader overleed in een verpleeghuis in Schiedam. De familie liet hem overbrengen naar het pand van Matrice. De familie was zo klein dat er geen rouwkaarten werden verstuurd en ze wilden graag koffie en gebak, omdat hij dit altijd zo lekker vond. In de rouwkamer van ons pand hebben ze bij zijn populierenhouten kist een bloemstuk vol kleur neergezet. Vervolgens hebben ze hem begeleid naar het crematorium waar ze bij de deur afscheid van hen namen.

Uitgebreide uitvaart

Een voorbeeld van een uitvaart waar de familie graag veel tijd reserveerde om uitgebreid afscheid te kunnen nemen met alle bekenden is die van een mevrouw die plotseling overleed, nog geen 60 jaar oud. Haar kinderen, kleinkinderen en overige familie besloten om zowel rouwkaarten te versturen als een rouwadvertentie te plaatsen. Ze werd overgebracht naar Matrice en het gezin kwam hier twee keer op bezoek, waarvan eenmaal met een groep vrienden. Ze reserveerden de aula en koffiekamer royaal voor de dag van de uitvaart, zodat ze alle tijd konden nemen die ze nodig hadden voor het afscheid. Omdat er veel mensen langskwamen en ze graag gastvrij wilden zijn naar hen toe, begrepen ze dat de kosten voor de consumpties aan de hoge kant zouden zijn.
Contact opnemen

Direct bellen