Uitvaartbegeleiding Schiedam

Bij het overlijden van een geliefde kan het soms voelen alsof de grond onder uw voeten wegzakt. Hopelijk heeft u nog nooit een uitvaart hoeven organiseren, maar in dat geval kunt u natuurlijk wel wat hulp gebruiken. Onze uitvaartbegeleiding Schiedam brengt u in contact met een ervaren uitvaartbegeleider die u door het hele proces heen kan loodsen. Zo weet u zeker dat er niets wordt vergeten en dat de uitvaart een waardig afscheid voor de overledene wordt. Onze uitvaartbegeleidsters zijn stuk voor stuk zeer ervaren in het organiseren van uitvaarten in alle soorten en maten. Met onze uitvaartbegeleiding Schiedam is alles mogelijk. Wilt u een uitgebreide ceremonie met veel aankleding, of juist een sobere bijeenkomst? Veel of weinig gasten? Een nadruk op muziek, beeld of sprekers? Dat is allemaal geen enkel probleem. Als u uw wensen kenbaar maakt aan onze uitvaartbegeleider, doen wij ons uiterste best om de uitvaart zo veel mogelijk naar uw wensen te doen uitpakken. Als u kiest voor de uitvaartbegeleiding Schiedam van Matrice weet u zeker dat er een mooie uitvaart georganiseerd gaat worden. Samen met u besteden we aandacht aan alle aspecten van de uitvaart, en stemmen we tot in de puntjes af hoe het gaat gebeuren. Precies zoals de overledene het had gewild. Bij ons staat kwaliteit centraal: voor de perfecte uitvaart is er immers geen herkansing mogelijk.

“Gelukkig hangt het niet van de prijs af of een uitvaart goed is of niet. Of je nu een groot of een klein budget hebt, je kunt altijd een uitvaart organiseren waar je goed op terugkijkt.”

Elsenoor Meijer, uitvaartbegeleidster

Uitvaartverzekeringen

Ongeacht de uitvaartpolis kunt u altijd terecht bij Matrice. Wij zijn niet gebonden aan enige verzekeringsmaatschappij. Wel is het belangrijk om aan de uitvaartverzekeraar te vragen welke kosten voor uitvaartbegeleiding Schiedam wel of niet gedekt worden. Zeker in het geval van een naturapolis is dit van belang.

Eenvoudige uitvaart

Iedere uitvaart is 'maatwerk' en daarom zijn er oneindig veel verschillen. Zo kan een kleine uitvaart zowel eenvoudig als luxe zijn, en dat geldt ook andersom. Een voorbeeld; een grootvader overleed in een verpleeghuis in Schiedam. De familie liet hem overbrengen naar het pand van Matrice. De familie was zo klein dat er geen rouwkaarten werden verstuurd en ze wilden graag koffie en gebak, omdat hij dit altijd zo lekker vond. In de rouwkamer van ons pand hebben ze bij zijn populierenhouten kist met een bloemstuk vol kleur koffie en gebak genuttigd, omdat hij hier altijd zo van hield. Vervolgens hebben ze hem begeleid naar het crematorium waar ze bij de deur afscheid van hen namen.

Uitgebreide uitvaart

Een voorbeeld van een uitvaart waar de familie graag veel tijd reserveerde om uitgebreid afscheid te kunnen nemen met alle bekenden is die van een mevrouw die plotseling overleed, nog geen 60 jaar oud. Haar kinderen, kleinkinderen en overige familie besloten om zowel rouwkaarten te versturen als een rouwadvertentie te plaatsen. Ze werd overgebracht naar Matrice en het gezin kwam hier twee keer op bezoek, waarvan eenmaal met een groep vrienden. Ze reserveerden de aula en koffiekamer royaal voor de dag van de uitvaart, zodat ze alle tijd konden nemen die ze nodig hadden voor het afscheid. Omdat er veel mensen langskwamen en ze graag gastvrij wilden zijn naar hen toe, begrepen ze dat de kosten voor de consumpties aan de hoge kant zouden zijn.
Contact opnemen

Direct bellen