De kosten voor een uitvaart

De kosten van een uitvaart mogen u niet boven het hoofd groeien, dat zou later een nare nasmaak geven aan de uitvaart. We krijgen vaak de vraag: wat kost een uitvaart? Logisch, want hoe eenvoudig een uitvaart ook is: er komt altijd een rekening. Tegelijkertijd is het een vraag waar we geen eenduidig antwoord op kunnen geven. De variatie in uitvaarten is zo groot.

Krijgt de uitvaart een luxe uitstraling of wordt het eenvoudig? Wilt u veel zelf doen of geeft u liever veel uit handen, organiseert u liever een intieme bijeenkomst, of wordt het openbaar waar iedereen welkom is? Wordt het een gefineerde kist of een eiken, gebruikt u volgauto’s, de uitvaartbus of eigen auto’s, zijn er professionele dragers of gaat de familie zelf dragen, komt er een fotograaf, wordt het een crematie of een bijzetting in het familiegraf?

We zoeken graag met u naar de uitvaart die past bij uw budget, hoe groot of klein dat ook is. Voor ieder budget leveren we kwaliteit; zie verschillende prijsindicaties hieronder.

“Gelukkig hangt het niet van de prijs af of een uitvaart goed is of niet. Of je nu een groot of een klein budget hebt, je kunt altijd een uitvaart organiseren waar je goed op terugkijkt.”
Elsenoor Meijer, uitvaartbegeleidster

Verzekeringen

Welke uitvaartpolis er ook is, u kunt altijd terecht bij Matrice. Wij zijn niet gebonden aan enige verzekeringsmaatschappij, u heeft altijd de vrije keuze. Het is wel belangrijk om, in het geval van een naturapolis, bij uw verzekeringsmaatschappij na te vragen welke kosten gedekt zullen worden.

Uit de praktijk

Grootvader overleed in het verpleeghuis in Rotterdam. De familie liet hem overbrengen naar Matrice, omdat ze daar met elkaar op de dag van de uitvaart een kleine, informele bijeenkomst wilden houden, ongedwongen, met koffie en het gebak dat hij altijd zo lekker vond. Rouwkaarten werden er niet verstuurd, de familie was zo klein.


Rondom zijn populierenhouten kist, met een kleurig bloemstuk erop, hebben ze een uur herinneringen opgehaald, waarna ze grootvader samen naar het crematorium hebben begeleid. Bij de deur namen ze definitief afscheid van hem.

Het was fijn voor hen dat de rekening nog ruim onder de
€ 6.000,- uitkwam.

Nog een voorbeeld

Mevrouw overleed volkomen onverwacht, nog geen 60 jaar oud. Ze stond midden in het leven, met haar gezin en kleinkinderen, haar vrienden, haar werk, haar sportclub. De familie besloot niet alleen rouwkaarten te versturen, maar ook een advertentie te plaatsen in het huis-aan-huisblad.

Ze werd vanuit haar huis in Maassluis overgebracht naar Matrice, waar het gezin op bezoek kwam, en later nog een keer samen met zo’n twintig vrienden. Ze wilden op de dag van de uitvaart in het crematorium absoluut geen tijdsdruk voelen, en reserveerden dus zowel de aula als de koffiekamer royaal. Ze begrepen dat de kosten voor de consumpties niet gering zouden zijn, maar vonden het belangrijk de familie en vrienden gastvrij te onthalen.

Dat de uiteindelijke rekening net iets meer dan € 11.000,- bedroeg, hadden ze eigenlijk wel verwacht.

Contact opnemen

Direct bellen