Spreekt werken bij Matrice je aan?

Ben je op zoek naar een nieuwe functie binnen de uitvaartbranche en spreekt het je aan om te werken in een team van meer dan twintig enthousiaste, spontane en betrokken vrouwen?
Als winnaar van de Dutch Funeral Award staat Matrice voor kwaliteit, voor ieder budget. We zeggen niet voor niets dat een uitvaart voor ons pas geslaagd is wanneer familie, vrienden en kennissen er met een goed gevoel aan terug denken.
We begeleiden op een individuele, specifieke manier vele uitvaarten in Schiedam, Vlaardingen en wijde omstreken.
Uitgangspunten zijn de familie betrekken, inspireren en veel mogelijkheden en keuzes bieden.
Het begeleiden van de nabestaanden vormt een belangrijk deel van het werk.

Hieronder beschrijven we wat het werken bij Matrice inhoudt.

Er zijn op dit moment geen vacatures.
Ben je tóch geïnteresseerd? Een open sollicitatie is altijd welkom.
Schrijf of mail ons en laat ons weten wat je motivatie en je ervaring is, wil je ook een foto toevoegen?
Onze contactgegevens: Matrice uitvaartbegeleiding, t.a.v. Helen Teunissen, directeur, Prins Bernhardlaan 121, 3116 HH Schiedam, helen.teunissen@matrice.nl
Voor vragen kun je ons altijd bellen tijdens kantooruren op 010 – 273 2424.

Werken bij Matrice…

– Een team vol female power
– Winnaar van de Dutch Funeral Award
– Wij zetten kwaliteit voorop

Uitvaartbegeleidster

Als uitvaartbegeleidster ben jij bij het verzorgen van een uitvaart de spil. Je voert de gesprekken met de nabestaanden om de wensen voor de uitvaart helder te krijgen.
Naast luisteren en regelen is het actief aandragen van (creatieve) mogelijkheden van groot belang. Op de dag van de uitvaart ben jij de eindverantwoordelijke voor het verloop van de gehele uitvaart.
Onze uitvaartbegeleidsters helpen vaak ook mee met de verzorging van de overledene of assisteren een collega-uitvaartbegeleidster bij een uitvaart.

Werktijden
Je krijgt doorgaans een contract voor 20 à 28 uur per week, waarbij alle meer-uren halfjaarlijks worden uitbetaald.
Door de onvoorspelbaarheid in het werk is er een grote afwisseling in rustige en zeer drukke werkweken, waarbij je niet altijd ’s morgens al weet hoe laat je ’s avonds thuis zult zijn.

Wat vragen we van je?
Je kunt efficiënt werken en organiseren, met altijd je invoelend vermogen als basis van het werk. Je staat emotioneel sterk in het leven, en kan je dienstbaar en tegelijk professioneel opstellen. Je bent een collegiale en flexibele teamspeler, vrolijk en communicatief. Je hebt een HBO denk- en werkwijze, en beschikt over een eigen auto. Je hebt je opleiding tot uitvaartbegeleidster volledig afgerond.

Wat bieden we je?
Werk in een enthousiast team, betaling volgens de CAO Uitvaartbranche, intensieve interne opleiding en praktijkbegeleiding.

Algemeen begeleidster uitvaarten

De functie van algemeen begeleidster uitvaarten is echt een functie voor een duizendpoot. In een mix van dag-, avond- en weekenddiensten ben je samen met collega’s voor diverse werkzaamheden verantwoordelijk:

 • het verzorgen van overledenen, in de thuissituatie of in het pand van Matrice. De verzorging van overledenen wordt vaak met de familie gedaan.
 • het ontvangen van familie, vrienden en belangstellenden bij rouwbezoeken of condoleancebezoeken.
 • diverse praktische werkzaamheden die rondom een uitvaart gedaan moeten worden, bijv. het verzorgen van de aangifte bij de gemeente, het verzendklaar maken van de rouwkaarten e.d.
 • na een inwerkperiode voor bovenstaande taken worden je taken aangevuld met het assisteren van de uitvaartbegeleidsters bij allerlei praktische en logistieke zaken op de dag van de uitvaart. Jij bent op deze dag haar onmisbare rechterhand.

  Werktijden
  De werktijden worden in overleg vastgesteld. Houd er rekening mee dat je zeker een aantal avonden en weekenden per maand ingezet zult worden. Op die dagen ben je beschikbaar voor Matrice, het werk start wanneer je wordt opgeroepen. Je krijgt doorgaans een contract van 15 tot 20 uur, waarbij alle gewerkte meer-uren per 2 maanden worden uitbetaald. De aard van het werk vraagt dat je erg flexibel bent, en dat je snel aanwezig kan zijn (dus liefst woon je in Schiedam of nabije omgeving).

  Wat vragen we van je?
  Je bent dienstbaar, zorgzaam, secuur en flexibel. Je kan zelfstandig werken, maar je bent ook een echte teamspeler. Emotioneel sta je stevig op je benen, en je ziet er representatief uit. Je hebt een MBO werk- en denkwijze, ervaring in de zorg of verpleging is een pré, maar geen vereiste. Je hebt uiteraard een rijbewijs.

  Wat bieden we je?
  Werk in een enthousiast team, betaling volgens de CAO Uitvaartbranche, interne opleiding en praktijkbegeleiding.

 • Contact opnemen

  Direct bellen